nej, alla är inte lika mycket värda

Jag undrar vad ni tänker nu när ni endast har läst rubriken. Ta det lugnt, detta kommer inte bli så allvarligt, om ni håller med mig. 
Jag tänkte bara prata och ifrågasätta lite om hur människor värdesätter människor. Jag stöter bort folk som blundar för verkligheten och säger "Alla är lika mycket värda". För det är inte sant, om man säger så, då är man totalt blind för det saker som händer runt om sig. 
Jag pratar verkligen inte om folk som kommer till Sverige för att ta skydd för att dem varit med om krig eller andra svåra händelser i deras hemland som fått dem att fly för sina liv. Men detta kan lätt tros att man vill prata om, när man säger att folk inte är lika mycket värda! Men så är inte fallet här. 

Det jag verkligen har undrat i ett halvt jävla liv är, hur kan ni värdesätta folk så högt? 
Hur kan ni påstå att alla är lika mycket värda, när ni själva vet att så är inte fallet. Jag förstår mig fan inte på människor ibland. 
Jag har så himla lätt att få folk att sjunka i mina ögon, alltså jag menar, om jag varit väldigt nära någon så helt plötsligt så blir det inte så, då skänks mitt värde för den människan direkt. Jag kan inte ha något högt värde för någon som jag t.ex. aldrig har pratat med. Men med detta menar jag absolut inte att människan är värd något ont. 
 
Men, ni som säger att folk är lika mycket värda. Du värdesätter alltså Hitler lika högt som du värdesätter din mamma? Ställde jag till det rejält i ditt huvud nu?
Och kom inte nu och säg att detta inte är samma sak, för det är precis vad det är. Hur man värdesätter människor. Och om alla är lika mycket värda, för så är väl fallet? 
Värdesätter du våldtäktsmän lika högt som du värdesätter din bästavän? 
Ellerhur, visst låter det knäppt att säga att "alla är lika mycket värda". 
Jag är tyvärr inte den där typen av människa som kan påstå att någon som har förintat över 6 milj. människor har ett högt värde bland folk som kanske räddat djur från att drunkna, räddat människor från att blivit våldtagna, räddat människor som nästan blivit uppeldade pga eldsvåda i hus. 
 
Jag kan heller inte sätta ett högt värde på människor som anväder sig utav djurplågeri. 
Jag visar starkt vad jag tycker om vänner som har burit eller bär äkta päls. Jag har tänkt varje gång att om jag hade haft en tändare just i den sekunden då jag såg luvan på min väns jacka så skulle jag bränt upp den. 
Ni värdesätter dessa människor lika högt som du värdesätter dig själv? Verkligen?
 
Hur värdesätter ni människor egentligen? Jag hoppas ni får en tankeställare. För jag antar att ni aldrig tänk på detta, ni som alltid tänker att alla människor har lika mycket värde. 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild
RSS 2.0